Cumhurbaşkanı Erdoğan o kararı açıkladı

Print
Haber Tarihi : 27.04.2022 07:26
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o kararı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eşliğinde toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi.


Bakan Koca'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, maskenin kaldırılıp kaldırılmayacağına ve tedbirlerin devamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:


"KOCA DEVLETLERİN MASKE KAPMA KAVGASINA GİRİŞTİKLERİNE ŞAHİT OLDUK"


Hekimlerimizi, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Koronavirüs salgının ortaya çıkışından bugüne kadar ülkemize ve milletimize verdiğiniz hizmetler sebebiyle de her birinize şahsım, ailem, milletim adına şükranlarımı sunuyorum.


Bilindiği gibi dünyamızın son iki yılı, bu salgının gölgesi altında geçti. Sağlık tehdidi olarak başlayan bu süreç, kısa sürede üretimden tüketime ulaşımda turizme, spordan eğitime ve istihdama kadar her alanını etkileyen topyekün bir krize dönüştü.


Hayatımızın olağan akışını karşı karşıya bulunduğumuz yeni duruma göre tekrar düzenlemek mecburiyetinde kaldık ve ülkelerin her biri kendi kapasite ve kabiliyetleri ölçüsünde salgınla mücadeleye girişti. Hastaneden sağlık personeline maskeden ilaca, solunum cihazından aşıya kadar her başlık altında ciddi sıkıntılar yaşandı.


Koskoca devletlerin havalimanlarında, sınır kapılarında maske kapma kavgasına giriştiklerine malum hep birlikte şahit olduk. En önemlisi de devletlerin yönetim becerileri bu arada sınandı.


Türkiye, tüm bu sınamalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. Maruz kaldığı büyük yükün altında ezilmeyen sağlık alt yapımız ve fedakarlıklarına hep birlikte şahit olduğumuz sağlık çalışanlarımızla Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda dünyada örnek bir varoluş mücadelesi ortaya koyan bu heyeti ben ayrıca kutluyorum.


SAĞLIKTA ŞİDDET VE SAĞLIKÇILARIN ÖZLÜK HAKLARI


Yürütülen mücadeleye destek veren İçişleri Bakanlığı’mız, Milli Eğitim Bakanlığı’mız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız, Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ve diğer kurumlarımızın mensuplarını da tebrik ediyorum.


Sağlık çalışanlarımıza teşekkürümüzün en azından bir kısmını onlara yönelik şiddetin önüne geçilmesinden özlük haklarındaki iyileştirmelere kadar bir dizi düzenlemeyle ifade etmenin gayreti içerisindeyiz.


MASKE ZORUNLULUĞU KAPALI MEKANLARDA KALDIRILDI TOPLU TAŞIMA VE HASTANELERDE DEVAM EDECEK


Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla birlikte Avrupa ülkelerinin hemen hemen tamamı, kısıtlamaları malum… Kaldırmıştır.


Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyoruz. Nitekim, bugün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nda bu hususlar enine boyuna değerlendirilmiştir.


Bilim kurulumuz, bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadığı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımız ise salgın yönetimi eylem planı çerçevesinde çalışmalarını yine sürdürecektir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, yaklaşık 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır.


Sadece, topluma taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına (günlük) vakalar, 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edecektir. Bilim Kurulu’muzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir.


Yine Bilim Kurulumuz, kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın salgına karşı en büyük kozumuz olan aşıların özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini de önermektedir. Etkinliği ispatlanmış olan kendi aşımız, Türkovac hatırlatma dozları konusunda özellikle tavsiye edilmektedir. Bunun için aile sağlığı merkezleri ve kamu hastanelerinde aşı uygulama merkezleri, ihtiyaca cevap verecek şekilde faaliyetlerini sürdürecektir.


Ülkemizde üretilen koronavirüs ilaçlarının vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtımı devam edecektir. Güncel teknolojiler ve tedaviler de yakından izlenecektir. Rabbimden kendi vatandaşlarımız ile tüm insanlığa sağlıklı, güvenli, huzurlu müreffeh bir gelecek temenni ediyorum

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.