Cevat Kurt'dan Mumcu'ya Cevap

Print
Haber Tarihi : 06.10.2021 17:23
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, kendilerini yatırım düşmanı olarak tanımlayan Mumcu’ya sert çıktı.

Cevat Kurt'dan Mumcu'ya Cevap

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, kendilerini yatırım düşmanı olarak tanımlayan Mumcu’ya sert çıkarak “Trabzon’un menfaatlerini savunmak ne zamandır düşmanlık oldu, söyler misiniz? İlla da düşman arıyorsanız, bu şehrin geleceğini ilgilendiren konularda siyasi ikbal için yanlışlara sesini çıkartmayanlardır” dedi. 


Kurt, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun, terminal yeriyle ilgili yapılan basın açıklamasının ardından yaptığı açıklamaya cevap verdi.


MUMCU ADINA ÜZÜLDÜM


Kendilerinin yatırım düşmanı olarak ifade edilmesinin en hafif tabirle ‘aymazlık’ olduğunu dile getiren Kurt, açıklamasında şunları kaydetti:


Sayın Mumcu’nun yaptığı açıklamayı hayret, şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladım. Ama en çok da onun adına üzüldüm, çünkü bir insan hangi makamda olursa olsun, yanlışları savunuyorsa, bu kendisi adına üzücüdür.


TRABZON’U HANGİ GÜNLERE TAŞIDINIZ?


Sayın Mumcu, “Bunları dinleseydik, Trabzon’u bugünlere taşıyamazdık” diyor. Kendisine sormak istiyorum, Trabzon’u hangi günlere taşıdınız, söyler misiniz? 


İnsanların belediyelerin kapısına ‘iş’ diye dayandığı, açılan bir iş ilanına bin kişinin başvurduğu, 20 yılda üretime yönelik bir tane tesisin açılmadığı, gençlerin şehri terk etmekten başka bir şey düşünmediği bir Trabzon’a mı?


Sizin yönettiğiniz Trabzon’da dere yatağına terminal binası yapılıyor, bilim çevreleri olmaz diyor ama siz savunuyorsunuz. Terminalin ilk ihalesi ile ikinci ihalesi arasında 32 milyonluk fark var, kamu zarar ediyor ama sesiniz çıkmıyor. 


2018 yılında yapımına başladığınız ve yaklaşık 150 milyon liraya mal ettiğiniz otoparkı 121 milyona satamıyorsunuz ve elinizde kalıyor. Bu mudur sizin yatırım anlayışınız?


HANİ DEMİRYOLU, GÜNEY ÇEVRE YOLU, RAYLI SİSTEM, NEREDE?


20 yıldır her seçimde vaat ettiğiniz, söz verdiğiniz Demiryolunu mu yaptınız? Güney Çevre Yolunu mu bitirdiniz? Trabzon’a raylı sistem getirdiniz de bizim mi haberimiz yok?


Şehrin 40-50 yılını planlıyoruz dediğiniz çalışmalar, 40-50 gün dayanmadı. Bu mudur sizin yatırım anlayışınız?


Sizin yatırım dediğiniz şey nedir? Reşadiye Üst Geçidi midir? Haçkalı Baba Hastanesini yapıp öngörüsüzlük sebebiyle oradaki kavşağı kapatmak ve insanlara çile çektirmek midir?


Beşikdüzü’nde milyonlarca lira para verip yaptığınız ama sonra çürümeye terk ettiğiniz teleferik midir yatırım? 


Terminal binasının yapıldığı alanda 7 yıl önce milyonlarca lira verilerek inşa edilen belediye tesislerini yıkıp milyonlarca lira harcayarak yeniden yapmak mıdır sizin yatırım anlayışınız?


Sürmene’de yapılacak Lojistik Merkezi’ni Rize’ye kaptırmak ama sonra korkudan sesinizi çıkaramamak mıdır sizin Trabzon sevginiz? Daha sayalım mı?


Turizm ve tarih şehri Trabzon’un bağrına hançer gibi sapladığınız viyadükler midir sizin yatırım anlayışınız? Tarihi eserleri restorasyon yapıyoruz diyerek çürütmek, üzerini betonla örtmek midir sizin turizm vizyonunuz? 


NE İSTİYORSUNUZ, YANLIŞLARI DİLE GETİRMEYELİM Mİ?


“Ne istiyorsunuz, yapılan yanlışları dile getirmeyelim mi? Bilimin, kamuoyunun ve hepsinden önemlisi vicdanımızın sesini dinlemeyelim mi? Sizin gibi susalım mı? Kusura bakmayın, bizim vicdanımız buna elvermez!”


HANGİ UZMANDAN GÖRÜŞ VE RAPOR ALDINIZ? AÇIKLAYIN DA TRABZON KAMUOYU ÖĞRENSİN


“Terminal yeriyle ilgili uzmanlardan görüş ve rapor alındığını söylüyorsunuz. Sayın Zorluoğlu bunu açıklayamadı, buradan size çağrıda bulunuyorum. Siz bu raporları açıklayın da herkes öğrensin.”


ASIL DÜŞMANLIK YANLIŞA KARŞI KOLTUK ENDİŞESİYLE SESSİZ KALMAKTIR


“Sayın Mumcu işinize gelmeyen konularda görüş beyan eden herkesi düşmanlaştırma, kamplaştırma siyasetinden vazgeçin. Bu size bir şey kazandırmaz. Trabzon’un menfaatlerini savunmak ne zamandır düşmanlık oldu, söyler misiniz? İlla da düşman arıyorsanız, bu şehrin geleceğini ilgilendiren konularda siyasi ikbal için yanlışlara sesini çıkartmayanlar asıl düşmandır.” 


YANLIŞIN KARŞISINDA DOĞRUNUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ


“Sizi asıl rahatsız eden şeyin farklı siyasi görüşlerin, il başkanlarının bir yanlışa karşı ortak tavır sergilemesi olduğunun da bilincindeyiz. Çünkü siz ayrıştırma ve kutuplaştırma siyasetinden medet umuyorsunuz, biz bu anlayışın karşısındayız.
Söz konusu Trabzon’un menfaatleri ise bizler doğrunun yanında yanlışın da karşısında oluruz, bundan sonra da böyle hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın!”

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.