Çarşıbaşı Belediye Başkanına İyi Parti’den tepki

Print
Haber Tarihi : 30.10.2023 12:10
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Cumhuriyet Bayramı Programında Atatürk ve Cumhuriyetten bahsetmeyen Çarşıbaşı Belediye Başkanına İyi Parti’den tepki

Çarşıbaşı Belediye Başkanına İyi Parti’den tepki
Hamza Ustabaşı  Cumhuriyet Bayramı Programında Atatürk ve Cumhuriyetten bahsetmeyen Çarşıbaşı Belediye Başkanına İyi Parti’den tepki gösterirken  “Saygı duymak zorundasınız!” dedi.

İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı yaptığı açıklamada

Dün yurt genelinde Cumhuriyetin 100. Yılı coşku ile kutlandı. Trabzon ve ilçelerinde yapılan programlar da yoğun ilgi ile takip edildi. Ancak Çarşıbaşı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı programındaki bir olay dikkatlerden kaçmadı. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu programda söz aldı. Fakat konuşmasında   Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmedi. Bu olay sonra Nuhoğlu tepkilerin odağı haline geldi.   İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı da, Nuhoğlu’nu sert bir şekilde eleştirdi ve “Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duymak zorundasınız.” dedi.

“BUGÜNE GÖLGE DÜŞÜRENLER OLDU”

Cumhuriyetin yurt genelinde coşku ile kutlandığını fakat kutlamalara gölge düşürenler olduğunu ifade eden Ustabaşı, “Bugün Tük Milleti için çok önemli bir gündü. Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ve heyecanla kutladık. Bundan tam 100 yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, yurdumuzun dört bir yanını saran düşmana karşı verdiği mücadelenin, en büyük nişanesi olan Cumhuriyetimizi bizlere armağan ettiler. Bugün bizler buralardaysak, onların sayesindedir. Her birini rahmet ve saygı ile anıyorum.   Fakat bu coşkulu günümüze ve kutlamalarımıza gölge düşürenler oldu. Onları yüce Türk milletinin vicdanına bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYETTEN RAHATSIZ MI OLUYORSUNUZ?”

Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duymak zorundasınız diyerek Nuhuoğlu’na seslenen İYİ Parti İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı,   “Böylesine önemli, anlamlı ve büyük bir günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenler ve Cumhuriyetimizi kutlarken, Cumhuriyet kelimesini telaffuz edemeyenler var. Bugün ilçemizde düzenlenen programda, İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu söz alarak halkı selamladı ve Cumhuriyet Bayramını kutladığını zannetti. Zannetti diyorum çünkü Cumhuriyet kelimesini bile kullanmadı. Sayın Başkan size sormak istiyorum, neden Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet demediniz? Size engel olan neydi? Sizler bilmiyor musunuz, bu ülkeyi kuranlar ve Cumhuriyeti ilan edenler olmasaydı, sizler bugün o çok sevdiğiniz fakat hakkını bir türlü veremediğiniz koltuklarda olamazdınız. Eğer Mustafa Kemal Atatürk milletimize seçme ve seçilme hakkını vermeseydi, sıradan bir tebaanın üyesi olmaktan öteye geçemezdiniz. Yoksa siz de bazıları gibi Cumhuriyetten rahatsız mı oluyorsunuz? Unutmayın ki, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak değeridir. Sizlerin mensup olduğu kesiminde ortak değeridir. Sevseniz de, sevmeseniz de, hem Cumhuriyete hem de Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duymak zorundasınız.” ifadelerini kullandı.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Nuhoğlu’nu özür dilemeye davet eden Ustabaşı, sürecin takipçisi olacağını belirterek sözlerine şu şekilde son verdi:

“İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Teşkilatı olarak yapmış olduğunuz bu saygısızlığı kınıyor ve uyarıyorum. Milli değerlerimize yaptığınız her saygısızlığın karşısında olacağız ve yüzünüze vuracağız. Bu sürecin de takipçisi olacağız. Sizi yapmış olduğunuz bu saygısızlıktan dolayı, her zaman milli değerlerine bağlı olan ve Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkan Çarşıbaşılı hemşehrilerimizden ve Yüce Türk milletinden özür dilemeye davet ediyorum.   Son olarak,   yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramını tekrar kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet anıyorum. Ruhları şad olsun. Yaşasın Cumhuriyet!”






ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.