Bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü

Print
Haber Tarihi : 29.04.2023 14:09
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı Teknofest'te Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay projelerinin merkezi haline getireceğim' diyen Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun projeyi teslim edeceği Amerika'daki şirketler için "Bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Bay bay Kemal'i ABD seyahatinde birileri kandırmış. İyi ki boğaz köprüsünü kendisine satmaya kalkmamışlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest'i ziyaret etti. Erdoğan burada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Hayatımın en büyük projelerinden biri' diyerek iktidara gelmeleri durumunda Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay projelerinin merkezi haline getirecekleri açıklamalarını hedef aldı.

Kılıçdaroğlu, “Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika'daki Sierra Nevada şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile yapacağız. Lütfen gençler, gidin Google'a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var bu dünyada görün” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan bu açıklamanın ardından "Teknofest’e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Türkiye'de yatırım yapmak yürek ister yürek. Bay bay Kemal'i ABD seyahatinde birileri kandırmış. Boğaz köprüsünü kendisine satmaya kalkmamışlar" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun havalimanı açıklamasına ayrıca Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar “Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş” şeklinde bir eleştiri yapmıştı. Sosyal medyada ise bazı hesaplardan Özmen ailesine ‘ajanlık’ suçlaması yöneltilmişti.

AZERBAYCAN'DA BAYRAKTAR MERKEZİ KURULACAK'

Erdoğan, Teknofest'e İlham Aliyev'in kullandığı Togg ile geldi. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva eşlik etti. Sahnede fotoğraf çekimi yapan Erdoğan ardından halkı selamladı.

Teknofest'te ayrıca Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan da hazır bulundu.

Ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Teknofest'te konuştu. Aliyev iki ülkenin bütünlüğüne dikkat çekerek yaptığı projeler nedeniyle Selçuk Bayraktar'ı tebrik etti. Aliyev, "Yakın zamanda Azerbaycan'da BAYRAKTAR merkezi kurulacak" dedi.

KAHRAMANMARAŞ'TA OKUL AÇILIŞI YAPILDI

Atatürk Havalimanı'ndan Kahramanmaraş’ta 24 derslikli Haydar Aliyev İlkokulu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantı ile katılım gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışın ardından konuşma yaptı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının satırbaşları şöyle:

Kahramanmaraş'ta sevgili kardeşim bizi yalnız bırakmadı. İlham kardeşim Kahramanmaraş'a bin konut sözü verdi. Evet Bakanımız Kirişçi'ye bağlanalım. Ya Allah Bismillah açılışımızı yapalım. İlham kardeşim diyor bir senede bitmesi lazım.

Bu yıl da Teknofest bir başka güzel. Gençlerimizin tamamını buradan bir kez daha selamlıyorum. Dünyanın bir numaralı uzay ve havacılık festivalinde olmaktan gurur duyuyorum. Kardeşim İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Dibeybe'ye de katılımlarından dolayı teşekkür ederim.

Teknofest artık bir markaya dönüştü. Ülkemizin farklı illerinde bilime meraklı gençlerimizle bir araya geldik.

6 Şubat depremleri sonrasında Baykar şirketi ve T3 Vakfı'nı tebrik ediyorum. Baykar sağladığı örnek duruşla bu milletin öz evladı olduğunu ortaya koydu. Deprem bölgesinde gösterdiğiniz çabadan ötürü sizleri tekrar kutluyorum. Temelini az önce attığımız okul için İlham Aliyev'e teşekkür ederim.

Yatırımımızla ülkemizi bölgemizin parlayan yıldızı haline getirdik. Gençler unutmayın biz artık sizin zamanınızın misafiri durumundayız. Kızıl Elma havalandı Togg burada görüyorsunuz. TCG Anadolu son haftasını İzmir'de geçirecek. Çok anlamlıdır ne demek istediğimi biliyorsunuz.

'9'LU KOALİSYON AMERİKAN MUHİPLERİ CEMİYETİNE DÖNMÜŞ'

Şu ana kadar TCG Anadolu'yu 100 bine kadar vatandaş ziyaret etti. Ama hazmedemiyorlar biliyorsunuz kimler olduğunu biraz çalışın da sizin de olsun.

Son günlerde yaptıkları skandal açıklamalarla karınlarında büyüttükleri kin ve nefreti ortaya koyuyorlar. Biri geliyor ABD şirketine peşkeş çekmekten bahsediyor. Biri çıkıyor İHA ve SİHA'ların maketten yapıldığını söylüyor. Biri TCG Anadolu'nun iki bombalık ömrü var diyor. Koalisyon masası 6'lı dediler şimdi 9'lu koalisyon masası var. Ne yapsanız boş.

9'lu koalisyon adayı bir gece yarısı videoyla ipe sapa gelmez şeyler söyledi. Kılıçdaroğlu ve yandaşlarının yönetiminde Gazi'nin partisi, Amerikan Muhipleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür.

'BAY KEMAL AMERİKA'DA GÖRÜŞTÜKLERİN BENİMLE GÖRÜŞTÜ'

Milli teknoloji projelerinin sergilendiği Teknofest’e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü.

Türkiye'de yatırım yapmak yürek ister yürek. Bay bay Kemal'i ABD seyahatinde birileri kandırmış. Boğaz köprüsünü kendisine satmaya kalkmamışlar.

İLK UZAY YOLCULARINI TANITTI

Uzay yolcusu olmak üzere başvuruda bulunan binlerce vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Türkiye'nin ilk uzay yolcuları bir asil bir yedek olmak üzere Alper Gezer Avcı ve Tuva Cihangir Atasever olacak.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.