Bakan Uraloğlu ile Trabzon'da 'Proje Zirvesi'

Print
Haber Tarihi : 29.03.2024 18:07
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon'da

Bakan Uraloğlu ile Trabzon'da 'Proje Zirvesi'
TRABZON ZİRVESİ


ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, SEÇİMLER ÖNCESİ TRABZON ÇIKARMASI YAPTI

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET METİN GENÇ VE ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERGİN AYDIN İLE ULAŞIM PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

Arsin, Tonya, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Akçaabat ve Ortahisar ilçelerini ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’la bir araya gelerek, Ulaştırma ve altyapın projelerini masaya yatırdı. 

Pazar günü yapılacak olan seçimlerden Trabzon’un rekor oyla çıkacağına inandığını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Merkezi hükümet ile yerel belediyelerin uyumlun çalışması anlamında bugüne kadar Trabzon’da yaşanan istikrarı devam ettireceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde Trabzon’u geleceğe taşıyacak projelere imza atmaya devam edeceğiz. Sandıkları patlatarak Trabzon’un sesini tüm Türkiye’de gür bir sesle yankılandıracağız. Hem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Metin Genç, hem de Ortahisar Belediye Başkan Adayımız Ergin Aydın ve diğer belediye başkan adaylarımız ile 18 ilçede zafere ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
 
KENT İÇİ RAYLI SİSTEM MÜJDESİ 
     
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’la  bir araya gelecek ildeki projeleri masaya yatırdı. Bakan Uraloğlu Trabzon kent içi raylı sistemlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararnamesinin ardından aldıkları yetkiyle hemen harekete geçtiklerini belirterek, ”Trabzon Büyükşehir Belediyemizin başlattığı kent içi raylı sistemi Ulaştırma Bakanlığı bünyesine Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla aldık ve detaylı proje çalışmalarına başladık.” dedi.

TRABZON RAYLI SİSTEM HATTI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Bakan Uraloğlu, Akçaabat ilçesi, Meydan bölgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Otogarı ve Trabzon Havalimanı arasındaki yolculuk talebine cevap verecek olan Trabzon Raylı Sistem Hattı için de çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile güzel bir işbirliği yaptıklarını ifade eden Uraloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile bu projeyi de inşallah bir tarafından tuttuk ve bundan sonra inşallah belediyemiz ile beraber şehrimize kazandıracağız. Bu da gerçekten ilimiz ve şehrimiz için gerçekten elzem projelerden bir tanesi. 31,9 kilometre uzunluğunda, 56 istasyonlu olacak şekilde olacak projemizi konuşuyoruz.
İlimizin batısından doğusuna kadar nüfusun en yoğun olduğu bölgeyi raylı sistem hatlarıyla buluşturarak trafiği rahatlatmış olacağız. Proje ile hem Ortahisar ilçesi hem de Trabzon merkezi ciddi şekilde ulaşım akslarına kolaylıkla ulaşmış olacak. Birinci etapta Akçaabat’tan Havalimanı arasını kapsayacak. İkinci etapta Trabzon’un doğusuna doğru devam edecek. Özellikle yaz aylarında turizmin artması ile yoğunlaşan trafik rahatlamış olacak" dedi.

TRABZON’A 147,1 MİLYAR TL YATIRIM
Trabzon’un AK Parti belediyeciliği ile birçok hizmete eriştiğini ifade eden Uraloğlu, “Ulaştırma Bakanlığı'nda da birçok iş yaptık.2002 yılından bu yana bakanlık olarak Trabzon‘a 147 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık.  Karadeniz sahil yolundan Tanjant yoluna, Kanuni Bulvarı'na kadar birçok iş yaptık. Zigana Tüneli'ne kadar… Yani ilimizin en batısından en doğusuna kadar. Birçok iş yaptık ve onları da yapmaya devam edeceğiz. Yaptığımız işler almış, kabul edilmiş.” dedi.


TRABZON’UN DA İÇİNDE BULUNDUĞU ÇALIŞMALARI BU SENE BAŞLATIYORUZ

Hızlı trenin Ankara'dan Sivas'a ulaştırıldığını şimdi de Kırıkkale’den Çorum’a oradan da Samsun’a ulaştırılacağını belirten Uraloğlu, “İnşallah bu sene ihalesini yapacağız. Sonra da Samsun ve Sarp'ın Trabzon'un da içinde bulunduğu proje çalışmalarını bu sene başlatıyoruz. Şimdi bazıları diyorlar ki bunu hep söylediniz. Artık eyleme geçtik. Bundan sonra da bütün Karadeniz ve Trabzon bunu Allah'ın izniyle görecek.” ifadelerini kullandı.

YENİ HAVALİMANI

Mevcut Trabzon Havalimanı'nda öncelikli olarak yapılması gereken çalışmaları sürdürdüklerini bildiren Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Trabzon'umuza yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Mevcut iç hatlar terminal binasına iki adet sabit yolcu köprüsü ve körük ekleyeceğiz. Özellikle yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının aciliyeti vardı. Yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğundaki yeni pisti ve 10 milyon yolcu kapasiteli 110 bin metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmalarını tamamlayıp ihale sürecini başlatalım istiyoruz. Ardından yeni havalimanının yapım sürecine başlayacağız. Tamamlandığında Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eseri inşallah önümüzdeki yıllarda hayata geçirmiş olacağız." diye konuştu.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.