Akşener 'Teröre asla teslim olmayacağız'

Print
Haber Tarihi : 16.11.2022 12:50
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Akşener 'Teröre asla teslim olmayacağız'
Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı hakkında "Değil 40, 140 yıl olsa da teröre asla teslim olmayacağız." diyen Akşener, "İktidarın önceliği terör eylemi yapılmadan engel olmaktır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Taksim'de yer alan İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırı hakkında "İktidarın önceliği terör eylemi yapılmadan engel olmaktır" dedi.

Akşener, "Terörle mücadelede sınır güvenliği de çok önemlidir. Bir teröristin, mülteci kılığına girerek 4 koca ay kaçak şekilde ülkemizde yaşamasına göz yummaz. İktidar, kontrolsüz göç politikası uygulayarak sınırlarımızın kevgire dönmesine sessiz kalamaz, teşvik edemez" ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Başta büyük devlet insanımız merhum Rauf Denktaş olmak üzere edebiyete intikal etmiş kahramanlarımızı anıyorum.

Yine canımız yandı, PKK, PYD, YPG terör örgütünün bombasının ateşinde tertemiz hikayelerimiz yarım kaldı. Adana'dan yola çıkıp kardeşinin nişanı için İstanbul'a giden, sırf alışveriş yaptıkları için hayatlarını kaybeden minik Ecrin'imiz ve babası Yusuf Meydan'dan geriye birbirlerine mutlulukla baktıkları fotoğrafları kaldı.

Ablalarının dükkanlarından çıkıp sırf İstiklal Caddesi'nde yürümek istedikleri için Adem Topkara ve Mukaddes Elif Topkara çiftinin ardında daha 3 yaşındaki Elis kızımız ve 9 aylık yağız yavrumuz öksüz, yetim kaldı.

Sırf o gün o saatte İstiklal Caddesi'nde oldukları için daha 15 yaşındaki Yağmur Uçar kızımızla annesi Arzu Özsoy öğretmenimizin yarım kalan hayalleri içimizi yaktı, ruhları şad mekanları cennet olsun.

HANGİ GÜÇ ODAĞININ PLANI OLURSA OLSUN, ASLA KORKMADIK, SİNMEDİK, DİMDİK DURDUK

Terör korkudan beslenir, şüpheden beslenir ve amacı her zaman aynıdır. Millet iradesini endişe ve korkuyla teslim almak ister. Tüm bu yollarla da kirli emellerine ulaşmak ister. Tarihimizin her döneminde böyle kirli emellere karşı direndik.

Kimden ve nereden gelirse gelsin, hangi güç odağının planı olursa olsun, asla korkmadık, sinmedik, dimdik durduk.

Milletçe maalesef çok ağır ve acı hatıralara sahibiz. Bombalar, suikastlar, saldırılar... Her seferinde teröre lanet ettiğimiz, her seferinde de dimdik ayaktayız dediğimiz hatıralar. Yüzlerce olay yaşadık. Büyük dava adamı, rahmetli Dündar Taşer, vatanımızın stratejik konumunu tarif ederken, biz çadırımızı sırtlanların yolu üzerine kurmuşuz der. Bu muhteşem tespit, bugün karşı karşıya olduğumuz taarruzların, gelecekte yaşayabileceklerimizin nedenini de çok güzel anlatır.

Evet biz çadırımızı sırtların yolu üzerine kurmuşuz ancak tüm saldırılara karşı önlem alabilecek güçteyiz.

Değil 40, 140 yıl olsa da teröre asla teslim olmayacağız.

ÇÜNKÜ BİZ MİLLETİZ, ÇÜNKÜ DEVLET BİZİZ

Milletimizin teröre karşı aldığı tavır, her daim dik durmak, güvenlik güçlerimizin görevlerini yapacağına inanmak, devletinin yanında olmaktır. Ancak devletimizin yanında dururken, devlet benim diye ortalıkta gezenlerin işlerini yapmadıklarını en çok da böyle acılı zamanlarımızda gözden geçirmek zorundayız.

Evet, devletimizin yanındayız ama içindeyiz, ötesindeyiz, berisindeyiz, her yanındayız. Çünkü biz milletiz, çünkü devlet biziz. Devlet koltuk sahiplerinin babalarının malı değildir. Devletimiz milletçe sığındığımız birlikteliğimizdir. Devlet bunun için büyüktür, bunun için yücedir.

İşte o nedenle devletimizin yanında olduğumuz kadar içinde olabilmeliyiz. O devlet ki vatandaşının can, mal, ırz güvenliğini sağlamak en temel görevlerinden biridir.

TERÖRLE MÜCADELE, KUSURSUZ İŞLEYEN BİR DEVLET AKLI OLMADAN YAPILAMAZ

İktidarın ciddiyetle tehdidi ortadan kaldırması gerekir. Çünkü terörle mücadele, ciddiyetsizliği, siyasi ihtirasları kaldırmaz. Çünkü terörle mücadele, kusursuz işleyen bir devlet aklı olmadan yapılamaz. Terörle mücadelede hiçbir şey gözden kaçamaz, hiçbir aşamada hata yapılamaz. Terörle mücadelede yapılan ilk hata, son hatadır. Bu salonu şereflendiren arkadaşlarımın arasında bu mücadeleyi büyük bir ciddiyetle yapıp sorumluluk üstlenmiş, o sorumlulukların gereklerini şikayet etmeden yerine getirilmiş arkadaşlarım var. Onlara teşekkürü bir kere daha borç biliyorum.

Devletin görevlerinden biri faili ortaya çıkarıp yakalamak, olayın arkasındaki güçleri aydınlatarak bir daha tekrarlanmaması için önlem almaktır. Devlet failleri yakalamakla görevlidir, iktidarın esas önceliği de terör eylemine daha yapılmadan engel olabilmektir.

DEVLET TERÖRİSTLERİN AYAKKABI NUMARASINA KADAR BİLİR

Devlet teröristlerin ayakkabı numarasına kadar bilir, Ama iktidarın görevi, ayakkabı numarasına kadar bildiği o teröristleri tek bir vatandaşımızın burnu kanamadan etkisiz hale getirmesini çok daha iyi bilmektir.

Devlet, bir teröristin mülteci kılığına girerek 4 ay kaçak bir şekilde ülkemizde yaşamasına göz yummaz. İktidar ise kontrolsüz bir göç politikası uygulayarak sınırlarımızın kevgire çevrilmesine sessiz kalmaz, teşvik etmez, edemez.

Sokaklarda yürüme özgürlüğümüz elimizden alındıysa, terör amacına ulaşmış, milletine söz verip yetkiyi alanlar da işlerini yapamıyor, yapmıyor demektir.

Dezenformasyonla mücadele de terörle mücadelenin ilk şartlarından biridir, ancak dezenformasyonla mücadele devlet karartmasıyla değil, doğru bilgilendirme ile yapılır.

Devleti idare edenler bilir ki, bu saldırılar şahısların makamlarını değil, milletimizi ve devletimizi hedef alır. Meseleye bu ciddiyetle yaklaşmak buna göre önlem almak lazımdır. Ülkemize yapılan saldırıyı şahsına yapılan bir saldırı gibi anlayarak yanılanlar, bir sonraki adımlarında da yanılmaya mahkumdur.

BU VAHİM OLAYDAN SİYASET DEVŞİRMEYE KALKAN HER ZAVALLI ODAĞIN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ

Sayın Erdoğan'ın yurtdışı seyahatini iptal etmesini beklemek, en azından milletçe yas tutarken kendisini dans gösterisiyle karşılatmamasını beklemek en doğal hakkımızdır.

İster iktidar ister muhalefet olsun, bu vahim olaydan siyaset devşirmeye kalkan her zavallı odağın karşısında dimdik duracağız, hele ki geçmiş travmalarımızın tetiklenmesine izin vermeyeceğiz.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN

Bu acı olayın bir de kaçak göç boyutu var, Türkiye'nin 11 yıldır yaşadığı sığınmacı meselesinin milli güvenlik sorunu olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Bu tehlikeli ve kontrolsüz göçün geldiği nokta apaçık ortada. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına seslenmek istiyorum: Herkes aklını başına alsın, siz devlet yönetiyorsunuz devlet. Türkiye'yi yönetenlerin işi siyasi yakar top oyunlarından medet ummak değildir.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.